Skoro jedną z założycielek szkoły jest dietetyk medycyny chińskiej Dominika Adamczyk, to oczywiste jest, że w naszej szkole wyżywienie nie jest byle jakie:-) Przede wszystkim, jest przygotowywane na miejscu. Uczniom serwowane są dwa posiłki dziennie. Obfite i różnorodne drugie śniadanie oraz jednodaniowy obiad.
- Do wyboru proponujemy opcje:
- wegetariańską
- mięsną
- bezglutenową
- beznabiałową
Menu ustawione jest tak, żeby przede wszystkim dzieci chciały to jeść więc nie obawiajcie się!
Jedzenie jest:
- bez mrożonek, mikrofali i gotowych półproduktów
- dużo warzyw, zbóż pełnoziarnistych, owoców
- ciepłe śniadania w postaci kasz z owocami oprócz obfitego bufetu (pasty i pasztety wege, jajka na różne sposoby, warzywa, zdrowe pieczywo). Nie spotkacie tu słodkich płatków z mlekiem.
- ekologiczne mięso i większość produktów
- zupy gotowane bez kostek rosołowych i vegety, na włoszczyźnie i ziołach
- do picia: woda i ciepłe owocowe lub ziołowe herbaty bez cukru